Vi ynder at sige på klosteret, at Gud bor hos os. Det kan lyde meget prætentiøst, men både i GT og NT læser vi om en Gud, som vil bo og vandre midt iblandt sit folk - og vi er skabt til at bære Guds Helligånd i os som mennesker. Fællesskabet er rum et forum, som Gud giver os at leve og trives i og hans Ånd kan gi den atmosfære at fred, glæde og retfærdighed, som vel alle længes efter. Vi er fælles om at skabe liv for hinanden - vi skaber gode og sunde måltider, vi skaber hyggeaftner, vi skaber kunst, vi skaber rum for det åndelige, for lectio divina og bønnen. Livet leves bedst i gode relationer og i et fællesskab skal vi alle lære at gi' af os selv, gi' af vores tid til hinanden, gi' opmærksomhed, gi' respons, gi' gaver, gi' råd, gi' omsorg ...- og når det lykkes blir' der liv i overskud - men det er ikke altid nemt.

 

Jesus siger, at han står ved vores hjertedør og banker på for at komme ind og holde måltid og have fællesskab med os. Jesus er til frihed, fest og fællesskab og det er vi også. Her på klosteret kalder vi til samling om Bordet og Bønnen - her rundt om bordet opstår, mærkes og udleves fællesskabet. Her nydes maden, her ser vi hinanden, her deles tanker og ideer, oplevelser fra dagen, bekymringer for i morgen, inspirationer - og jævnligt er der diskussioner om teologi, sundhed, plantebaseret kost, etniske problemstillinger, ect. Her skærpes vores sociale kompetencer i rummelighed og respekt for hinanden. Det hører til vores klosterkultur at maden rækkes til gæsten og til hinanden ligesom livet er bedst, når det både gives og modtages. Vi tilskynder hinanden til at skabe mad med passion. Vi spiser sundt, internationalt, økologisk, rimmeligt plantebaseret, hjemmelavet mad af gode råvarer. Vi bager økologisk surdejsbrød og spiser hjemmelavede marmelader og egen honning. VI krydrer vores middagsmad med krydderurter fra vores økologiske højbede

 

 

 

Bønnen er sjælens åndedræt, bønnen er klosterets hotline til Gud, bønnen er fortrolighedens og fællesskabets bedste sted - for her kan enhver uden forstillelse og fortrydelse få lov til at tale åbent til Gud, lade alle ting i tanken og tilværelsen komme frem for Gud, der til gengæld lover os at hans fred vil bevare vores hjerter og tanker. I vores morgenandagt mediterer vi over Guds Lektie - de 3 bibellæsninger - og giver gensvar i bøn - vi beder for hinanden hver morgen om Guds bevarelse, ledelse og velsignelse og vi beder for vores kommune, land og verdenen. 

Dagen afsluttes med sang og takkebøn - vi sidder i stilhed og tænker dagens hændelser og gode oplevelser igennem og sender en tak til Gud. I bønnens rum lærer vi både Gud og hinanden dybere at kende. Når vores tillid til hinanden og Gud vokser, så bliver bønnen et fristed for tanker, drømme, forhåbninger og bekymringer.

 

Billedgalleri - hverdagen på klostergaarden